Is er meer aandacht voor privacy bij Internet of Things nodig?

“Ja, bedrijven die Internet of Things-apparaten die via het internet met elkaar communiceren aanbieden, moeten in hun privacyvoorwaarden duidelijk(er) zijn over welke gegevens zij precies verzamelen en gebruiken, voor welk doel dat gebeurt en hoe lang ze deze gegevens bewaren. Deze oproep doet Jacob Kohnstamm namens privacytoezichthouders in zijn hoedanigheid van voorzitter van het Uitvoerend Comité van de Internationale Conferentie van Toezichthouders voor Privacy en Gegevensbescherming in de slotverklaring over het fenomeen Internet of Things. Steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet en kunnen onderling communiceren. Deze Internet of Things-apparaten verzamelen en wisselen persoonsgegevens uit. Transparantie over wat er met die persoonsgegevens wordt gedaan, moet leidend zijn bij het opstellen van de privacyvoorwaarden. Dat vraagt om een ‘mind shift’ van bedrijven. “Privacyvoorwaarden zijn er niet om bedrijven te beschermen tegen mogelijke rechtszaken, maar om helderheid te verschaffen over wat er met persoonsgegevens van mensen gebeurt”, aldus Kohnstamm. Lees meer hierover op de website van het college bescherming persoonsgegevens.”  

Ook hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk die privacyverklaring is. Wij maken voor jou je privacyverklaring op jouw bedrijf afgestemd aan de hand van de wettelijke regels of we controleren je bestaande verklaring. Hiervoor zullen wij onder meer nagaan en met je moeten bespreken welke persoonsgegevens jij bewaart en waarvoor. Daarnaast zullen wij nagaan of jij je moet melden bij het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) en je hierbij helpen. Ook zullen we nagaan of er een vergunning van het ministerie van Justitie nodig is en je hierbij zo nodig helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.