Zijn algemene voorwaarden nodig voor apps?

De algemene voorwaarden voor uw app bevatten behalve de voorwaarden waaronder de gebruiker de app mag gebruiken ook vaak een aantal andere zaken:

 Ja, iedere mobiele applicatie heeft algemene voorwaarden nodig. U bepaalt namelijk met de algemene voorwaarden voor apps hoe uw gebruikers de app dienen te gebruiken en u beperkt de aansprakelijkheid van uw onderneming. Het is eigenlijk niets anders dan diezelfde algemene voorwaarden met betrekking tot uw diensten en/of producten van uw bedrijf.

  • Misbruik van de app en wat daarvan de financiële consequenties zijn
  • Gebruik van informatie/privacygegevens (wat u doet met de gegevens)
  • Vrijwaringen (vanuit u als eigenaar van app mocht er iets fout gaan etc)
  • Beëindiging van gebruik van de app 
  • Wijziging de algemene voorwaarden
  • Aansprakelijkheid (waar u wel en niet aansprakelijk voor bent als het om gebruik van de app gaat)

Verder zal Apple, Android of Google Play Store wanneer u het zelf wilt doen doet u er goed aan ze in elk geval niet zomaar van internet te plukken! De voorwaarden dienen namelijk aan te sluiten op uw app en het gebruik ervan. Ook hierbij geldt dat het maatwerk is van een jurist om te zorgen dat u juist wordt ingedekt om te voorkomen dat u dupe wordt van uw eigen kleine letters.

Houd er verder rekening mee dat apps vaak snel internationaal gaan en u uw voorwaarden in het Engels zult moeten vertalen. 

Tip: Zorg ervoor dat u (als eigenaar of app-ontwikkelaar) naast uw eigen bedrijf ook voor uw app een set algemene voorwaarden hanteert en de gebruiker hiermee akkoord gaat voor gebruik van de app middels een pop-up. U kunt zich alsdan bij een eventueel geschil in ieder geval beroepen op deze voorwaarden die uw gebruiker heeft geaccepteerd. Let wel: wanneer u iemand extern heeft ingehuurd om uw app te laten maken, bent u niet automatisch de eigenaar van deze app maar zult u dit expliciet moeten regelen in een contract. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.