Modelbrief aan oproepkrachten vaste uren per 1 juli 2021

Sinds de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) op 1 januari 2020, ben je als werkgever verplicht om je werknemer na een oproepovereenkomst van 12 maanden een schriftelijk aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Deze moet gelijk zijn aan het gemiddelde aantal uren waarvoor je werknemer in de afgelopen 12 maanden is opgeroepen. Wist je dat deze wet is gewijzigd per 1 juli 2021?

Nu ben je dus als werkgever verplicht dit aanbod te doen. Om jou werk te besparen heb ik een modelbrief voor je gemaakt die je voor iedere oproepkracht kunt gebruiken (zie de link hieronder). Tip: bewaar buiten deze brief aan je oproepkracht ook de eventuele reactie goed, zodat hierover later geen discussies kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.