Voordelen van betaalbaar juridisch advies op afstand

Juist in deze corona tijden, loop je tegen allerlei juridische vragen aan als ondernemer. Zo wil je weten wat je juridische mogelijkheden (kunnen) zijn als werkgever en wil je weten op welke overheidssteun jij als bedrijf nu recht hebt. Heb je geen last van de corona perikelen en loopt je bedrijf als een trein? Misschien vraag je, je dan wel af of een arbeidscontract wel goed in elkaar zit. Kloppen alle details in de overeenkomst met een nieuwe opdrachtgever? Heb je de afspraken met een leverancier goed vastgelegd? Hoe ga je als ondernemer om met de wetgeving rondom de privacy?

Veel ondernemers hebben helaas lang niet altijd de beschikking over een groot juridisch budget en lossen het dan vaak ook alsnog ad hoc zelf op, met alle gevolgen van dien.. Men wil de juridische expertise eigenlijk wel inschakelen maar niet voor de hoofdprijs en het liefst zo snel mogelijk en met niet teveel poespas.

Ik heb goed nieuws voor je want juridisch advies hoeft lang niet altijd de hoofdprijs te kosten. Ook het kan zeer snel (op afstand) en laagdrempelig aan je worden gepresenteerd. Vandaag is de dag dat we nog steeds zoveel mogelijk thuiswerken en noodgedwongen online zitten. Ook wordt eindelijk eens door menig ondernemer ervaren dat het op afstand werken ook goed (of misschien zelfs wel beter) werkt. Voordelen zijn er in elk geval volop en dat geldt ook voor het inschakelen van een jurist op afstand.  Op juridisch gebied zijn er namelijk tal van voorbeelden te noemen waarbij het inzetten van een jurist op afstand voor jouw bedrijf grote voordelen biedt, zoals:

  • de jurist op afstand heeft geen reistijd en kan daardoor meer tijd besteden aan jouw bedrijf. Dit is ook terug te zien in de rekeningen. Immers de jurist hoeft geen reistijd door te berekenen waardoor je ook echt alleen betaalt voor het juridisch inhoudelijke werk.
  • het lijntje tussen je jurist en jou is erg kort wanneer je bij het opstarten van een nieuwe onderneming of juist bij een goed lopend bedrijf juridische begeleiding nodig hebt. Immers tussendoor even een (video)call plannen, een e-mail of appje sturen is veel sneller geregeld dan een afspraak ergens op locatie fixen.
  • de jurist op afstand kan online documenten met je delen, waar jullie tevens allebei in kunnen werken en ook heel snel en efficiënt wijzigingen kunnen doorvoeren. Denk bijvoorbeeld bij het opstellen/beoordelen van juridische documentatie, bij de advisering betreffende een juridische geschil of bij het opstellen van correspondentie en contracten. Ditzelfde geldt overigens ook voor het uitvoeren van een specifiek project of reorganisatie waarbij extra ondersteuning en expertise op juridisch gebied onmisbaar zijn.
  • ook bij uitval van een van je jurist(en) door ziekte, zwangerschap kan een jurist op afstand de continuïteit van je juridische zaken snel en efficiënt waarborgen door online in te springen.

Tip: Voor veel juridische dienstverlening is een vaste prijs vooraf af te spreken (fixen price). Op deze manier heb je in elk geval geen onaangename verassingen achteraf. Zoek je een jurist op afstand? Stuur me gerust een e-mail of appje want ik help je graag en zeker niet tegen de hoofdprijs 😉 Sterker nog voor veel werkzaamheden hanteer ik vaste tarieven. Check mijn menukaart tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.