Het juridisch abonnement, een “no-go”  

Een juridisch abonnement is natuurlijk niet te vergelijken met een Netflix abonnement omdat deze twee allebei voor compleet andere doeleinden worden gebruikt. Maar ik geloof persoonlijk ook niet in juridische abonnementen. Er kleven behoorlijk wat nadelen aan. Binnen de juridische wereld denkt men vaak maar 2 keuzes te hebben: een (vaak te dure) advocaat of een juridisch abonnement voor pakweg een paar tientjes per maand (als je al gelukt hebt). Klinkt ook mooi die paar tientjes per maand. Maar dit biedt juist voor de kleine ondernemer -zeker nu in deze (financieel) onzekere tijden- geen uitkomst. Als kleine ondernemer heb je de centjes juist nu ook nog eens keihard nodig. Wanneer je vervolgens een keertje beroept moet doen op je abonnement, blijkt vaak dat je alsnog moet bijbetalen want precies jouw vraag/probleem valt niet onder het pakket dat je hebt afgenomen. Daar komt bij te kijken dat je bij deze abonnementen vaak ook alsnog zelf aan de slag moet. Denk bijvoorbeeld aan contracten. Daar ben ik al helemaal geen voorstander van. Niet alleen heb je er zelf in de meeste gevallen weinig kaas van gegeten, ook wil je er helemaal niet mee bezig zijn. Want je wilt juist bezig zijn met jouw passie en niet met de (juridische) randzaken. Als ik naar mezelf kijk besteed ik mijn boekhouding bijvoorbeeld ook liever uit dan dat ik mij daar ook nog mee bezig moet gaan houden. Het is absoluut niet mijn ding en daarvoor schakel ik wel iemand in die daar vol voor gaat. Deze expert kan mij daarin adviseren wanneer dat nodig is, zonder dat ik meteen “vasthang” aan het zoveelste abonnement. Leuk zo’n abonnement als je er wekelijks gebruik van maakt, zoals een Netflix abonnement, maar een advocaat of een jurist heb je (helaas voor mij) echt niet elke week nodig. Dit betekent echter niet dat je ze niet toch zo nu en dan nodig hebt 😉

Een jurist kan overigens net als een advocaat veel juridische zaken voor je oppakken maar rekent daar in veel gevallen niet de hoofdprijs voor. Daarnaast is de (HBO) jurist vaak ook nog eens praktischer ingesteld. Ik schreef al eens eerder over de voordelen van een (HBO) jurist.

Wil je graag juridisch advies zonder vast te zitten aan een abonnement maar wel tegen een betaalbaar tarief? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.